torstai 22. syyskuuta 2016

Omppuvalot

Nuorten omenapuiden oksia pitäisi kuulemma vääntää alaspäin, jotta tulisi paljon omppuja. Olen nähnyt naruvirityksiä, joilla oksat on pingotettu maata kohti, mutta kun en ole halunnut tehdä meidän puista häkkyröitä, niin oksat ovat joutuneet kasvamaan ylöspäin.

 Nyt asia on viimein korjattu! Sulo löysi kaupasta aurinkokennolla toimivia valaisimia, jotka ovat varsin painavia, koska kupu on lasia. Nyt ne roikkuvat päiväsaikaan huomaamattomina omenapuun oksilla ja illalla syttyvät kauniisti tuikkimaan. Ihan täydellisiä oksanpainoja!

Omenoita saatiin tänä vuonna tosi paljon siihen nähden, että se ainoa elossa oleva puumme on vain nuori rimpula. Jätin yhden omenan poimimatta, koska hyönteiset näyttivät myös nauttivan sadosta. Nyt ne ovat kalunneet niille jätetyn herkun hauskasti ontoksi.

5 kommenttia:

Katja kirjoitti...

Kiva idea, molemmat, sekä valot että ötököille jätetty omppu. Ja alempaan, monet kasvit saattavat käyttää ekan vuoden juurien kehittämiseen. Maanpäällinen osa kasvaa silloin kituliaammin. Luulen että ensi vuonna kasvu on ihan toista luokkaa.

Susanna kirjoitti...

Pidetääs sille peukkuja!

Soja kirjoitti...

Ihanat!

Susanna kirjoitti...

Niin on kyllä kivat. Pitää hakea toinenkin satsi, että saadaan kaikki oksat taipumaan!

Anna-Mari kirjoitti...

Tosi hieno idea! Ovat varmasti kauniit.